Friday, January 13, 2012

මැලේ අච්චාරු


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : -

  • රටඉඳි 200g
  • රතුලූනු 150g
  • කැරට් 100g 
  • මාළුමිරිස් 150g 
  • හොඳින් පැසුණු ඇඹ‍රැල්ලා ගෙඩියක් 
  • කුඩා අන්නාසි ගෙඩියක් 
  • අඹරාගත් සුදුළූණු බික් 8 
  • ඉඟුරු කැබැල්ලක් 
  • මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 2 
  • විනාකිරි කෝප්ප 1/2 
  • අඹරාගත් අබ මේස හැඳි 1 
  • සීනි මේස හැඳි 4 
  • අවශ්‍ය පමණ ලුණු
සාදන ක්‍රමය :  

රටඉඳි වල ගෙඩි 5-6 ඇට හැර ුඩාවට පන්න. ඉතිරි ටි ඇට හැර අඹරා ගන්න. මෙය මැටි බඳුන දමා එයට විනාිරි ෝප්ප 1/2 වතුර ෝප්ප 1/4 , අඹරාගත් අබ , ඉඟුරු , සුදුළූණු , ලුණු මිරිස් ුඩු , සීනි දමා තරම සෝස් වන ලෙස උණු ගන්න.මෙය ලිපෙන් බාන්න. ඉන්පසු එයට පාගත් ැරට් , මාළුමිරිස් , අන්නාසි අඹ‍රැල්ල , රටඉඳි තු ගන්න. මෙහිදි පාගත් රටඉඳි වෙනුවට වියළි මිදි තු ිරීමට පුළුවනි. මෙය හොඳින් මිශ්‍ර වසා දින පමණ තිබෙන්නට හැර ෑමට ගන්න.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More