Thursday, January 12, 2012

සේවරි චිකන් රයිස්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : -
  • කුකුල් මස් 1kgක්
  • ලූනු 250g
  • තක්කාලි 250g
  • ඉඟුරු අඟලක කැබැල්ලක්
  • සුදුළූණු බික් 2,3
  • මිරිස් කුඩු තේ හඳි 1/2
  • මාජරින් හෝ තෙල් මේස හැඳි 2
  • තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 2
  • කරඳමුන්ගු 2
  • කරාබුනැටි 3
  • කුරුඳුපොතු කැබැල්ලක්
  • රම්පෙ
  • කරප්ංචා
  • රස අනුව ලුණු
සාදන ක්‍රමය :  

තක්කාලි , ළූණු , කුකුල් මස් ලොකුවට කපන්න. බඳුනකට තෙල් දමා ළිප තබා රත් කරන්න. එය රත්වන විට කරපිංචා , රම්පෙ , ඉඟුරු , සුදුළූණු , කුරුඳු පොතු , කරඳමුන්ගු , කරාබුනැටි තෙලට දමා බැදෙන විට හාල් දමා එය බැදෙන්න හැර එයට කුකුල් මස් සහ මිරිස් කුඩු , ලුණු , කහ , තුනපහ කුඩු දමා බත ඉදීමට අවශ්‍ය තරමට වතුර හෝ ස්ටොක් දමා බත පිසින්න. බත සැරසීමට බැදගත් ළූණු , සුල්තානා , කජු , කුඩාවට කපාගත් කොත්තමල්ලි කොළ දමා සරසා ගන්න.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More