Thursday, August 18, 2011

මාළු - මිරිස් හොද්ද


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : -

  • සුදු ලූණු බිග්                                      3 
  • ගොරකා කබලි                                  3 
  • මී වැටි හෝ තෝර මාළු                    500g 
  • අඹරා ගත් මිරිස් කුඩු මේස හැදි           1 
  • කොටා ගත් මිරිස් කුඩු මේස හැදි         3  
  • වතුර පිරිසි කෝප්ප                           4
 
සාදන ක්‍රමය :  

මාළු ටික කැබලිවලට කපා ගොරකා යොදා දෙතුන් වරක් සෝදා භාජනයකට දමන්න. ඉන්පසු සුදු ලූණු, කරපින්චා, අමු මිරිස්, දෙහි ඇඹුල් ලුණු අවශ්‍ය තරමට ( මිරිස් ඇඹරීමේදී අබ ගම්මිරිස් සූදුරු ගොරකා ස්වල්පයක්ද යොදන්න ) ඉන්පසු ඉහත අඩන්ගු සියලුම ද්‍රව්‍ය දමා මිරිස් සහ වතුරත් දමා ලිප තබන්න. හොදින් ඉදුණු පසු ලුණු ඇඹුල් බලා බා ගන්න.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More